Register Now

[ask_signup]

Login

[ask_login]

Lost Password

Enter your email to reset your password.

[ask_lost_pass]

BY Author

Si mund te regjistroj klientet ne Profisc?

Klientet administrohen nga menuja Cilesimet/ Klientet.

 

 

Profisc automatikisht ruan te dhenat e klienteve per te cilet keni regjistruar fatura ne sistem. Keta kliente i gjeni te listuar ne kete menu.

Nese doni te regjistroni nje klient manualisht klikoni  ne butonin + Shto klient dhe do tju shfaqet forma e meposhtme:

 

 

Menyra e dyte e shtimit te klienteve: 

Me versionin e ri te krijimit te fatures ne Profisc gjithashtu klientet mund te shtohen kur krijojme faturen.

Per te plotesuar te dhenat e Bleresit duhet te klikojme ikonen Add Buyer

Pasi keni klikuar ikonen e mesiperme do t’iu shfaqet nderfaqja si meposhte ku plotesohen te dhenat e bleresit

Plotesoni te dhenat ne forme:

 

Emri i Fushes Koment Vlerat e mundshme
Emër Plotesohet me emrin e klientit. Emer/mbiemer nese eshte individ ose emrin e kompanise.
Email-i Shkruhet nje adrese e-mail per klientin qe po regjistrohet
Tipi i identifikimit Zgjidhet nga lista lloji i identifikimit te klientit NUIS – NUIS/NIPT – per te gjithe tatimpaguesit rezidente ne Republiken e Shqiperise duhet te zgjidhni kete menyre identifikimi

ID – ID personale

PASS – Numri i paaportes

VAT – Numri i TVSH-se per te huaj

TAX – Numri i tatimit

SOC – Numri i Sigurimeve Shoqerore

 

Tin Shkruhet numri i identifikimit te klientit sipas llojit te zgjedhur
Qyteti Qyteti
Vendi Zgjidhet nga lista vendi nga eshte klienti Albania

Italy

France

Austria

Greece

 

Adresa Adresa e sakte e klientit

 

Pasi jane plotesuar te gjitha fushat e detyrueshme me * , klikohet ne butonin KRIJO per te perfunduar regjistrimin e klientit.

 

Shenim

Nese klienti eshte rregjitruar nje here si bleres ne Profisc psh. “Tetra Pro” per te krijuar nje fature per here te dyte dhe per ta therritur si klient ne fature duhet te shkruani emrin e klientit ne fushen “Emri I Bleresit” mjaftojne 3 karaktere dhe programi ju jep sygjerimin per kete klient si meposhte.

Klikoni mbi emrin e sygjeruar “Tetra Pro” dhe te gjitha fushat e Bleresit do te plotesohen automatikisht.